Privacybeleid TCE.
TC Eibergen (TCE) hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In dit document willen we als bestuur heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.
Klik voor het gehele document op:
http://www.tceibergen.nl/index.php/2012-05-11-17-23-26/privacybeleid-toerclub-eibergen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zondag 24 februari 


"De BOS & VEEN Tocht"

 

Afstanden:

35, 45 en 55 km 

 

 

Start: De Pickerhal

EIBERGEN

 

Starttijd: 9:00 tot 10:00 uur

 

 

 


Gezond sporten met .....

 

Eibergse Fietsdagen

Submit to Facebook

 

Vier dagen fietsen in de prachtige omgeving van de

Noordoost Achterhoek ~ Zuid Twente ~ Duitse grensgebied

over bospaden, kerkepaden en hessenwegen

door venen, langs meertjes en kabbelende beekjes

langs oude boerderijen, havezathen en kastelen ...

 

proef de Achterhoek

van

 

7 t/m 10 augustus 2018

Start en Finish

Eet- en Feestcafé 'De Klok'

Grotestraat, Eibergen

 

Starttijden:

25 km:  09.00 - 13.00 uur

40 km:  09.00 - 13.00 uur

 60 km:  09.00 - 13.00 uur 

 

weekkaart: € 10,00

dagkaart: € 4.00

 

geen voorinschrijving

het startbureau sluit om 17.00 uur

 

uitgeroepen tot

MOOISTE FIETSGEBIED

van

NEDERLAND

 

De ACHTERHOEK levert je

MOOIE STREKEN!!!

 


ROUTE   INFORMATIE 

 

3 afstanden:

25 - 40 - 60 km

 

 

Elke morgen ontvangt u op het startbureau een

ROUTEBESCHRIJVING 

van de betreffende fietsdag!

Elke route is duidelijk

UITGEPIJLD

met de bekende

oranje NTFU-pijlen! 

 

 

 

Nadere informatie over de routes

Luzern heeft zijn Vierwoudsteden meer

Eibergen heeft zijn

Vierwindstreken fietstochten!!

 

Summiere routebeschrijvingen

 

Route Oost: donderdag 9 augustus

Via het park De Maat fietsen de deelnemers richting het kerkdorp Rekken; zij passeren dit dorp aan de noordkant om vervolgens via fraaie landweggetjes in het prachtige natuurgebied Haaksbergerveen aan te komen. Kort daarvoor is een splitsing: de 25 km deelnemers buigen via het juridictiepad af naar het zuiden en sluiten kort voot grensdorp Oldenkotte weer aan op de beide andere routes.

Precies aan het begin van het veen is de splitsing van de 40 en 60 km.

De 40 km duikt het Haaksbergerveen in om na een aantal kilometers bij het Kommiezenpad te belanden. Daarna fietsen de deelnemers door het Lüntenerwald om vervolgens via fraaie Duitse landweggetjes in het pittoreske Ammeloe aan te komen. Inmiddels hebben de 60 km deelnemers zich bij hen gevoegd.

De 60 km deelnemers duiken even ná de 40 km fietsers ook het Haaksbergerveen in om daarna over fraaie gravelfietspaden en mooie landweggetjes in het dorpje Buurse aan te komen. Vervolgens pedaleren de fietsers via landweggetjes en fraaie fietspaden richting het Lünterwald en de Lüntener Fischteich om daarna door te fietsen naar het Duitse plaatsje Lünten. Daarna sluiten ze kort voor Ammeloe aan de op de 40 km route.

Een aantal kilometers ná Ammeloe sluiten de deelnemers aan op de 25 km route kort voor Oldenkotte. Daarna fietsen de deelnemers via het fraaie Berkelfietspad richting Rekken; in dit dorp kan men de prachtige dahliatuin bij de Piepermolen bezichtigen! Over een aantal fraaie fietspaden onder andere langs de kabbelende Ramsbeek keren de deelnemers terug bij Eet- en Feestcafé De Klok.

 

Route Noord: dinsdag 7 augustus 

Via de oude spoorlijn en het fietspad onder de nieuwe N18 fietsen de deelnemers richting het Needse Achterveld: een fraai natuurgebied met fraaie single tracks achter het oude zwembad en mooie fietspaden. Over landweggetjes komen de deelnemers in het kerkdorp Hengevelde.

Enkele kilometers daarvoor zijn de 25 km fietsers afgebogen naar het kerkdorp Rietmolen om vandaar terug te fietsen naar Eibergen.

Deelnemers aan de beide langere afstanden fietsen na de stempelpost in Hengevelde verder noordwaarts richting de buurtschap Wiene. Hier is de splitsing van 40 en 60 km.

Via leuke landweggetjes en fraaie fietspaden pedaleren de deelnemers aan de 40 km route richting het kerkdorp Sint Isodorushoeve om even later aan te sluiten op de 25 km route.

Deelnemers aan de 60 km route fietsen verder noordwaarts richting Bentelo; na dit kerkdorp volgt een prachtig fietspadje om vervolgens via een mooi landweggetje tegen het Twentekanaal te 'botsen'. Daarna buigen ze af richting de bosrijke omgeving van landgoed Twickel ten zuiden van Delden. Over fraaie fietspaden pedaleren de fietsers naar Beckum waar een stempelpost is bij café Halfweg. Hierna volgt een schitterend deel: over kronkelende fietspaadjes en zandweggetjes fietsen de deelnemers door de prachtige natuur van landgoed Twickel. Na het verlaten van dit landgoed vervolgen de fietsers hun route richting Haaksbergen; deze plaats ronden zij aan de noordkant, waarbij enkele keren de nieuwe N18 gepasseerd wordt. Via de buurtschap Brammelo sluiten zij in Rietmolen aan op de 25 en 40 km om vervolgens richting Eibergen te fietsen.

 

Route Zuid: vrijdag 10 augustus

Vanaf de start fietsen de deelnemers het dorp uit via de Willem Sluiterstraat en de Warfslatweg. Over fraaie asfaltweggetjes naderen de grens met onze oosterburen om daarna richting het Zwillbrocker Venn te fietsen om misschien de flamingo's te spotten! In dit veen een splitsing: de 25 km deelnemers fietsen rechtoor richting natuurgebied de Leemputten en vandaar richting de Laarberg naar Eibergen.

Deelnemers aan de 40 en 60 km pedaleren een stukje door het veen om vervolgens via de groene grens het buitengebied van Winterswijk (Meddo en Hupsel) in te fietsen. Via weggetjes door een bosrijke omgeving komen ze bij het fraaie fietspad bij het Notarisbos. Enkele kilometers later volgt een prachtig fietspaadje door schitterende natuur om vervolgens precies tegenover stempelpost de Sevink Mölle uit te komen. Enkele honderden meters ná deze stop volgt de splitsing tussen de 40 en 60 km: de 40 km slaat scherp rechts het Karkpad in, terwijl de 60 km deelnemers dat linksaf doen!

De 40 km fietsers pedaleren na het Karkpad richting het prachtige fietspad naast de Beurzerbeek om vervolgens via enkele (fiets)paden aan te sluiten bij de 60 km route.

Na de splitsing fietsen de 60 km deelnemers via fraaie fietspaadjes en landweggetjes richting een oude spoorbaan; ze volgen deze in de richting Winterswijk; ze schampen dit dorp over leuke weggetjes en via de prachtige Bessinkgoorweg fietsen de deelnemers richting Corle. Na deze buurtschap volgt de fraaie route door het Korenburgerveen om enige tijd later aan te sluiten op de 40 km route. Gezamenlijk pedaleren de deelnemers richting Zwolle (bij Grolle): via Reijerinkspad en Boerijenweg fietsen ze richting Schietbaan en de Laarberg. Inmiddels hebben de 25 km fietsers zich aangesloten en via de 'rode fietsbaan' toert men richting Eibergen.

 

Route West: woensdag 8 augustus

Vanaf het startpunt fietsen de deelnemers via de Nieuwstraat en Beltrumseweg richting het viaduct over de nieuwe N18 om vervolgens via het fietspad naast de nieuwe weg richting Kormelinksbulten te pedaleren. Na enkele kilometers fietst men over een prachtig Kerkpad richting Haarlo, waar bij Prinsen de koffie klaar staat!

Kort na Haarlo is de splitsing; de 25 km deelnemers fietsen rechtdoor om via de Hogebrugweg en het Hambroek richting Overbiel te pedaleren om vervolgens via o.a. de oude spoorbaan (fietspad) bij 't Kisveld aan te sluiten op de beide langeren routes.

De deelnemers aan de 40 en 60 kilometer routes fietsen richting de Waterhoek om daarna via een bosrijke omgeving en de prachtige Kooiveldlaan en Kaapdijk richting Ruurlo te fietsen.

Aan de rand van dit dorp is de splitsing; deelnemers aan de 40 km fietsen richting het mooie natuurgebied rond boerderijmuseum De Lebbenbrugge; op deze prachtige plek is ook de stempelpost en onder het genot van een kopje koffie kunt u het museum bekijken! Een aantal kilometers verder sluit men in de Heure aan de op 60 km route.

Na de splitsing fietsen de deelnemers aan de 60 km het dorp Ruurlo binnen, waar de stempelpost is bij De Tapperij. Na deze pauze verlaten de deelnemers het dorp via de Wiersseweg. Via fraaie fietspaden en landweggetjes o.a. achter langs kasteel De Wiersse fietsen de deelnemers richting de Wildenborch. Vervolgens pedaleren de fietsers opnieuw richting het bosrijke gebied rond Ruurlo om vervolgens via de Flierdijk naar Barchem te fietsen. Via de Zwiepseweg en het Witzand komen de fietsers via fraaie fietspaden bij landgoed Beekvliet om vervolgens in de Heure aan te sluiten op de 40 km route. Vervolgens lopen 40 en 60 km route gezamenlijk richting Nederbiel en Kisveld om daar aan te sluiten op de 25 km route. Via de fraaie buurtschap Hoonte fietsen de deelnemers via het fietspad onder de N18 naar de finish in Eibergen.

 


 

 

 

 

 Adressen in verband met Eibergse Fietsdagen

 

• Adressen ‘Vrienden op de fiets’ (boekje 2016)

  1. J. ten Brinke, Molenweg 9-A          Eibergen-dorp
           0545-471028   1x2; 2x1; 
           apart gedeelte, niet roken

      

        2.  M. Brons, Eikenlaan 54-H       Eibergen-dorp
              Eibergen-dorp 
0545-473094

              2x1, niet roken

        3.  J. Middeldorp, Hupselsedwarsweg 6     Eibergen-Hupsel
             0545-477173 / 06 12752228

             2x1; 2x1; 1x1; 1x4, apart gedeelte, woonboerderij

        4.  J. Kleine Punte, Polbrug 4      Eibergen-dorp

              0545-473633

     2x1; 2x1, apart gedeelte, niet roken

        5.  A. Deckers, Oosterinkweg 3 

     0545-476536

     2x1; 2x1; 2x1; 1x2 apart gedeelte, woonboerderij

        6.  D. Rietman, Wemerdijk 89    Eibergen-dorp

             0545-476803

    2x1; 1x1; niet roken

        7.  C. Zuidema, Botterweg 5        Eibergen-dorp
             0545-221739 /06 26044113  

             1x2, niet roken

        8.  W. Mulder, Hemstea 2           Eibergen-dorp

             0545-472030

    4x1k;  2x1; 1x2

        9.  G. Scheggetman, Hupselselseweg 3        Eibergen-dorp

             0545-473584

    2x1k; 5x1; 2x2

        10. W. Acquoij, Kerkdijk 14           Eibergen-Hupsel

               0545-476423 / 06 30432672

     Apart ged. 1x2+1stpl.bed+1 knd.bed; 2x1

        11. G. Leerink, Slotmansweg 1      Eibergen-Mallem
              0545-471191 / 06 12473328    

              5x1k; 4x1; 2x2

 

      12. T. van Mameren, Ruskesslatweg 4    Eibergen-Rekken

              0545-431498

              1x1; 3x2

 

      13. J. Slutter, Huttendijk 4  Eibergen-Rekken

           0545-431239

             2x1k; 1x1; 1x2

 

      14. H. Lasonder, Rakekolkweg 7   Eibergen-Rekken

             0545-431403

             1x Th; 1x2

 

 

 

 

 

 

Hotels / B&B’s       

 

        12. De Vreeburgh Bed en Breakfast, Oldenkotseweg 12, Rekken - 
               0545 431749

 

        13. Erve De Horst VOF, Borculoseweg 70, Eibergen - 0545 471672

 

        14. Landhotel Greune Weide, Lutterweg 1, Eibergen - 0545 471692

 

        15. Vakantieboerderij De Nordman, Zwilbroekseweg 18A, Eibergen -0545 477891

bgg. 06 2013 8012 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mini-campings

 

        16. Boerderij De Bom Bam, ’t Brendeke 6, Eibergen - 0545 478699

              Ongeveer 2 km van start     e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

                                                      sit: www.campingdebombam.nl

 

        17. Boerderij-Camping De Vlierhof, Kiefteweg 71, Eibergen - 
               0544 481375

              Ongeveer 4 km van start     e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

                                                               site:      www.vlierhofeibergen.nl

 

        18. De Fontein, Stokkerweg 3, Eibergen - 0545-474887

              Ongeveer 2 km van start     e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

                                                               site:      www.defontein.nl

 

         19. ’t Hölterveld, Rekkenseweg 25, Rekken - 0545 471423

                Ongeveer 3 km van start     e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

                                                                 site:      www.holterveld.nl

 

         20. Erve Veldink Gastenboerderij en Woongemeenschap - 
                0545 261448

               Ongeveer 4 km van start     site:       www.erveveldink.nl

 

   

Routeplanner naar De PickerhalBuienradar

 

 

 

 

Bezoekersteller

Vandaag 42

Gisteren 66

Deze week 323

Deze maand 730

Totaal 87288