nieuwe

datum

zondag

19 november

veldrit

vernieuwd

 

start 9.00-10.00 uur

PICKERHAL

EIBERGEN


 

 


Gezond sporten met .....

 

Eibergse Fietsdagen

Submit to Facebook

 

Vier dagen fietsen in de prachtige omgeving van de

Noordoost Achterhoek ~ Zuid Twente ~ Duitse grensgebied

over bospaden, kerkepaden en hessenwegen

door venen, langs meertjes en kabbelende beekjes

langs oude boerderijen, havezathen en kastelen ...

 

proef de Achterhoek

van

 

8 t/m 11 augustus 2017

Start en Finish

Eet- en Feestcafé 'De Klok'

Grotestraat, Eibergen

 

Starttijden:

25 km:  09.00 - 13.00 uur

40 km:  09.00 - 13.00 uur

 60 km:  09.00 - 13.00 uur 

 

weekkaart: € 10,00

dagkaart: € 4.00

 

geen voorinschrijving

het startbureau sluit om 17.00 uur

 

uitgeroepen tot

MOOISTE FIETSGEBIED

van

NEDERLAND

 

De ACHTERHOEK levert je

MOOIE STREKEN!!!

 


ROUTE   INFORMATIE 

 

3 afstanden:

25 - 40 - 60 km

 

 

Elke morgen ontvangt u op het startbureau een

ROUTEBESCHRIJVING 

van de betreffende fietsdag!

Elke route is duidelijk

UITGEPIJLD

met de bekende

oranje NTFU-pijlen! 

 

 

 

Nadere informatie over de routes

 

 

Dag 1, dinsdag 8 augustus: Door bos, heide en veen

Deze eerste dag direct al een prachtige, afwisselende route door schitterende natuur! Zodra de fietsers het dorp Eibergen verlaten, pedaleren ze langs de fraaie riviertjes de Berkel en de Ramsbeek naar het Kerkloobos. Vandaar gaat de route via fraaie fietspaden richting Rekken en vervolgens opnieuw langs de meanderende Berkel naar het grensdorpje Oldenkott waar bij café Rotering (stempelpost) de koffie klaar staat!

Hierna fietsen de deelnemers over Duits grondgebied om via een bruggetje naar het Jurisdictiepad te fietsen; even later genieten de fietsers van de prachtige natuur van het Haaksbergerveen. via fraaie fietspaden peddelen de 60 km deelnemers richting de grensovergang bij Ter Huurne om vervolgens via uitspanning de Haarmühle naar het prachtige Witte Veen te fietsen, waar de longhorns te bewonderen zijn. Via mooie landweggetjes en fietspaden komen de deelnemers bij De Wakel: het informatiecentrum van Natuurmonumenten. Hier is een stempelpost en staat de koffie klaar. Na deze rustpauze fietsen de deelnemers door het Buurserveen langs het fraaie boorderijtje Bommelas en het al even fraaie Buursermeertje. Daarna loopt de route over fraaie weggetjes richting de Haaksbergse watermolen en het Assinkbos. Via het Hoonesbos en opnieuw een mooi fietspad langs de Berkel komen de fietsers aan in Eibergen.

De 40 km route buigt kort na het Haaksbergerveen af richting het Buurserveen en vlak vóór de Wakel sluit deze route aan op het 60 km traject.

De 25 km route buigt kort na het Jurisdictiepad af richting het Assinkbos en sluit daar aan op de 40 en 60 km route. Hun stempelpost is bij café Rotering.

 

Dag 2, woensdag 9 augustus: Route over de Kerkpaden

De tweede dag kan gekenschetst worden als een 'kerkpadendag'; de route voert in zuidwestelijke richting naar o.a. Lievelde en Zieuwent. Deelnemers krijgen in het begin te maken met een stukje nieuwe N18. Via een weg naast deze N18 en een nieuw fietspad komen ze aan op de Hulselse Es en vandaar gaat het over de fietsbaan naar Groenlo. Via het Heuzelspad en het Reijerinkspad pedaleren de fietsers richting Zwolle; daarna fietsen ze verder over aantrekkelijke landweggetjes, een stukje oude spoorlijn om vervolgens via fraaie aangelegde fietspaden aan te komen in Lievelde. Hier is de stempelpost bij LOCO en staat de koffie klaar.

Na deze stop volgt een prachtige route over verschillende kerkpaden: o.a. het Kalverbrookspad, het Hemmelepad, Otterpad en Rolderspad om daarna aan te komen in Zieuwent, waar een stempelpost is bij 't Witte Paard. Ook kan hier de kathedraal van de Achterhoek  -de St. Werenfridus-  bezichtigd worden. Na deze rustpauze volgen opnieuw enkele kerkpaden waaronder de Kotte Veere, de Möllasdiek, Binn'n Kamp en het Rondeelpad; via een fraai bruggetje en een mooi stukje natuur komen de deelnemers op de Kunnerij. Via leuke landweggetjes fietst men richting café Mentink aan de Ruurloseweg om even later opnieuw over het mooie kerkpad De Slinge te fietsen. Na de oversteek van deze Slingebeek pedaleren de fietsers al snel over het kerkpad 't Slat om daarna in het kerkdorp Beltrum een rust te pakken bij café Spilman. Na deze pauze volgen opnieuw enkele kerkpaden: het Möllepad en het Austepad. Via de Bruininksdijk en de Kormelinkweg arriveren de fietsers in Eibergen.

De 40 km fietsers buigen in Groenlo af naar het Laantje van Lasonder en pedaleren via het Trampad richting Lievelde waar hun stempelpost is bij LOCO; daarna slaan ze rechtsaf, via mooie landweggetjes en kerkpaden sluiten ze aan de op de 60 km route.

De 25 km route buigt af op Den Sliem in Groenlo. Daarna fietsen de deelnemers over een bruggetje en vervolgens langs de Slinge over prachtige paadjes om via de Ringweg aan te komen in Beltrum, waar de stempelpost is bij café Spilman. Hier sluit men aan op de 40 en 60  km route.

 

Dag 3, donderdag 10 augustus: Route langs kastelen

Deze derde dag kunnen de deelnemers echt cultuur gaan snuiven! Ze komen namelijk langs prachtige kastelen (en zandsculptute!) en musea.

Via de oude spoorweg fietsen de deelnemers naar de Needse buurtschap Hoonte en vandaar via opnieuw een oude spoorlijn en een kerkpad naar het fraaie kerkdorpje Geesteren. Over een prachtig fietspadje komt men bij de fraaie theetuin 'Den Busker'; hier is ook de stempelpost. Via mooie landweggetjes peddelen de deelnemers naar het 'zwaluwendorp' Gelselaar en vandaar via enkele fraaie fietspaden naar het kunstenaarsdorp Diepenheim, waar het eerste kasteel bewonderd kan worden: Warmelo; hier zijn de beroemde zandsculpturen te bezichtigen! Even later kunnen de fietsers rusten bij café 'Uit de Kunst'; dit is ook de stempelpost. Daarna pedaleren ze verder in de bosrijke omgeving van Diepenheim langs verschillende kastelen en een havezate: Nijenhuis, Weldan en Wegdam om vervolgens naar watermolen den Haller te fietsen. Via een mooi stuk langs de Schipbeek fietsen de deelnemers over de Oude Borculoseweg en de Haardijk naar Noordijk; hier staan in Oudheidkundig Museum de Oale Schole de vrijwilligers klaar om de fietsers te voorzien van heerlijke versgebakken wafels met warme kersen. Ook is hier een stempelpost.

Door het fraaie natuurgebied de Needse berg en over mooie landweggetjes komen de fietsers bij het oude zwembad 't Vlear; via het fraaie fietspad langs dit bad fietsen de deelnemers over leuke zabdweggetjes naar de finish in Eibergen.

De 40 km route buigt even na Geldelaar af naar de Oude Borculoseweg en sluit aan op de 60 km.

De 25 km route buigt op de oude spoorbaan bij Neede af richting Kisveld om vandaar naar Noordijk te fietsen en bij stempelpost Oale Schole aan te sluiten op de 40 en 60 km route.

 

 

Dag 4, vrijdag 11 augustus: Puur Natuur Route 

 De laatste dag voert de deelnemers door de prachtige natuur rond de dorpen Ruurlo, Barchem en Borculo. Via een nieuw fietspad, de Kormelinkweg en de Bruininkdijk voert de route naar het fraaie kerkpad: Sonderspad om zó in Beltrum aan te komen; hier staat de koffie klaar bij café Dute. Hierna fietsen de deelnemers via kerkpad 't Slat en de Waterdijk naar het prachtige fietspad langs de Slinge om vervolgens via de Wessel van Eyllaan opnieuw over een fraai pad langs de beek te fietsen. Na enkele bruggetjes gepasseerd te zijn komen de fietsers via de fraai beschilderde fietstunnel aan in Ruurlo. Na langs houtzaagmolen Agneta gefietst te zijn, arriveren ze bij De Luifel, waar een stempelpost is. Na deze pauze voert de route richting kasteel Ruurlo, waar het museum MORE is gevestigd met werken van Carel Willink. Via een mooi fietspad langs dit kasteel pedaleren de fietsers verder langs de Doolhof en pannenkoekenhuis De Heikamp. Daarna volgen fraaie landweggetjes door een prachtige bosrijke streek en passeren de deelnemers huize De Wiersse. Over enkele verharde wegen fietsen de deelnemers naar het Toone Harkinkpad om daarna in het mooie dorpje Barchem aan te komen; hier is een stempelpost bij café Meilink,  waar de koffie klaar staat. Via de Maandagsdijk en andere mooie landweggetjes komen de fietsers aan bij huize Beekvliet; langs de beek fietsen ze verder over de stuw om via de Respelhoek en het Elbrinksvonder in Borculo aan te komen. Over leuke fietspadjes en weggetjes in de fraaie stadje voert de route naar café Le Mouilleur, waar het goed toeven is en ook gestempeld kan worden. Vervolgens fietsen de deelnemers over gedeeltelijk nieuwe fietspaden dit stadje uit; via verharde wegen en langs de Hambroekplas voert de route naar Haarlo. Hier is een laatste stop mogelijk bij café Prinsen; via het kerkje de Kluuntjespot en het bijbehorende kerkpad pedaleren de fietsers terug naar Eibergen. 

De 40 km route buigt even voor Ruurlo af; via mooie landweggetjes passeren de fietsers Boerderijmuseum De Lebbenbrugge om in Borculo aan te sluiten op de 60 km route. Hun stempelpost is bij café Le Mouiller.

De 25 km route buigt af bij kerkpad 't Slat; via fraaie verharde wegen fietsen de deelnemers richting Haarlo, waar bij café Prinsen de stempelpost is. 


 

 

 

 

 Adressen in verband met Eibergse Fietsdagen

 

• Adressen ‘Vrienden op de fiets’ (boekje 2016)

  1. J. ten Brinke, Molenweg 9-A          Eibergen-dorp
           0545-471028   1x2; 2x1; 
           apart gedeelte, niet roken

      

        2.  M. Brons, Eikenlaan 54-H       Eibergen-dorp
              Eibergen-dorp 
0545-473094

              2x1, niet roken

        3.  J. Middeldorp, Hupselsedwarsweg 6     Eibergen-Hupsel
             0545-477173 / 06 12752228

             2x1; 2x1; 1x1; 1x4, apart gedeelte, woonboerderij

        4.  J. Kleine Punte, Polbrug 4      Eibergen-dorp

              0545-473633

     2x1; 2x1, apart gedeelte, niet roken

        5.  A. Deckers, Oosterinkweg 3 

     0545-476536

     2x1; 2x1; 2x1; 1x2 apart gedeelte, woonboerderij

        6.  D. Rietman, Wemerdijk 89    Eibergen-dorp

             0545-476803

    2x1; 1x1; niet roken

        7.  C. Zuidema, Botterweg 5        Eibergen-dorp
             0545-221739 /06 26044113  

             1x2, niet roken

        8.  W. Mulder, Hemstea 2           Eibergen-dorp

             0545-472030

    4x1k;  2x1; 1x2

        9.  G. Scheggetman, Hupselselseweg 3        Eibergen-dorp

             0545-473584

    2x1k; 5x1; 2x2

        10. W. Acquoij, Kerkdijk 14           Eibergen-Hupsel

               0545-476423 / 06 30432672

     Apart ged. 1x2+1stpl.bed+1 knd.bed; 2x1

        11. G. Leerink, Slotmansweg 1      Eibergen-Mallem
              0545-471191 / 06 12473328    

              5x1k; 4x1; 2x2

 

      12. T. van Mameren, Ruskesslatweg 4    Eibergen-Rekken

              0545-431498

              1x1; 3x2

 

      13. J. Slutter, Huttendijk 4  Eibergen-Rekken

           0545-431239

             2x1k; 1x1; 1x2

 

      14. H. Lasonder, Rakekolkweg 7   Eibergen-Rekken

             0545-431403

             1x Th; 1x2

 

 

 

 

 

 

Hotels / B&B’s       

 

        12. De Vreeburgh Bed en Breakfast, Oldenkotseweg 12, Rekken - 
               0545 431749

 

        13. Erve De Horst VOF, Borculoseweg 70, Eibergen - 0545 471672

 

        14. Landhotel Greune Weide, Lutterweg 1, Eibergen - 0545 471692

 

        15. Vakantieboerderij De Nordman, Zwilbroekseweg 18A, Eibergen -0545 477891

bgg. 06 2013 8012 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mini-campings

 

        16. Boerderij De Bom Bam, ’t Brendeke 6, Eibergen - 0545 478699

              Ongeveer 2 km van start     e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

                                                      sit: www.campingdebombam.nl

 

        17. Boerderij-Camping De Vlierhof, Kiefteweg 71, Eibergen - 
               0544 481375

              Ongeveer 4 km van start     e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

                                                               site:      www.vlierhofeibergen.nl

 

        18. De Fontein, Stokkerweg 3, Eibergen - 0545-474887

              Ongeveer 2 km van start     e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

                                                               site:      www.defontein.nl

 

         19. ’t Hölterveld, Rekkenseweg 25, Rekken - 0545 471423

                Ongeveer 3 km van start     e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

                                                                 site:      www.holterveld.nl

 

         20. Erve Veldink Gastenboerderij en Woongemeenschap - 
                0545 261448

               Ongeveer 4 km van start     site:       www.erveveldink.nl

 

   

 

 

 

Bezoekersteller

Vandaag 13

Gisteren 64

Deze week 221

Deze maand 1698

Totaal 67126